Oyuna bir kac ay gec basladigimi soyleyebilirim. malum o zamanlar lisede son senemdi ve oss ye hazirlaniyordum ama wow u uzun zamandir takip ediyordum ve cikacagi zamani iple cekiyordum. eu serverlari acildiktan sonra oss sonu daha onceden aldigim ve hazirladigim accountumla giris yaptim. Baslangic icin her turk gibi burning legion da baslamayi dusunmustum ama sonradan cesitli forumlarda okuduklarimdan sonra BL de acmakdan vaz gectim ve bladefist serverini tercih ettim. O zamanlar orada horde oynayan Alaturqua adli guilde basvuru yaptim ve ilk karakterim olan rikimarun la kabul edildim ve levellamaya basladim. ilk karakterim olan rogue umla lvl 60 yaptiktan sonra da ayni guildde devam ettim. Ama ne yazikki wow un ilk doneminin yaz sonu guild bircok problem yasadi raid yapmakda ve ally a rerollamaya karar verdi. Açıkcası horde a olan duskunlugumden dolayi gitmek istemedim ve serverda devam ettim. Cok uzun zaman oldu oradakilerle gorusmeyeli ama hatirladigim kadariyla kanuni, azi, castelen, myrica, justaris, wagner vs vs selamler ederim
4-5 ay kadar çesitli yabanci guildlerde devam ettim. Bir çok raid dungeonda tecrube kazandim. Ama aklimi hep bl kemiriyordu ve turk arkadaslarla kaynasmak ve oynamak istiyordum ve bir zamanlar bir arkadasin 28 levela kadar getirdigi mage ime gecmeye karar verdim ve bl de allinace olarak devam ettim.
Bl de ilk tanistigim kisi zamaninin Grand marshallarindan ethemdi. Yabanci Türk karisik olan wolf brotherhood guildine beni davet etti ve sonrasinda levellamaya basladim. Zamanla bircok kisi tanidim bunlardan biri de catastrophe la tanismamis saglayan kevashe nickli ucuz gnome onurdur. lvl 51 oldugum sirada bana catastrophe a gelirmisin diye teklif yapti bende acikcasi lvl 60 lamadan pek guild degistirmeyi dusunmuyordum ama lvl 60 a geldigimde wolf daki tanistigim bircok kisinin artik guildde olmadigindan dolayi daha tanidik bir yere gecmeye karar verdim ve catastrophedaki baslangicim oyle oldu. Açıkcasi karakterde pek esya denebilecek birseyler yoktu ama onur saolsun hala unutmam 16 stam 16 intlik yesil chestle giris yaptim. Zamanla tabii kaynastik ve guildde kendini gosterdi. Aq da cthun phase 2 e kadar gelebildik ama zamanin sartlari ve bir cok engel nedeniyle guildi biraz nadasa biraktik. tatil donusunde guild tum aktivitesini bitirmis gibi birseydi. Bir kısım oyuncular aq serverina migrate edip guildi tekrar sekillendirdiler ve bir sure orada devam ettiler.
Ben bir sure ilk serverim olan bladefistte eski arkadaslarla bir sure devam ettim ve sonrasinda tekrardan mage e geri donmeye karar verdim ve serverda iyi bir ortam olarak duydugum ghaza ya basvuru yaptim. Basvurumu kabul ettiler ve orda wow hayatima vanilla sonuna kadar devam ettim.Ama ghaza vanilla sonunda wow u birakti ve vanguard diye farkli bir oyuna gectiler. Bu da benim icin ghaza durdaginin sonu oldu. Oradaki tanistigim insanlarla hala gorusurum gerek irl den gerek net uzerinden muhabbetimiz devam eder. Yolcu, Celerimbor, Gazap, Umbrea, ajan, johngo vs vs selamlar ederim
tbc te bl deki arkadaslarla hizli girmeyi dusunduk ve ethemle ( bl de ilk tanistigim kisi) yeni bir olusuma katildim yari yabanci yari turk ama pek tutmadi. Orada oynadigim 1 ay boyunca hala daha ghaza dan geri kalan oyuncularla konusuyor ediyor ya da bizim eski catastrophe dan ve wolf dan eski arkadaslarla daha cok gorusuyordum ve sonunda da lechiem adinda bir olusum yaptik tbc basinda. Bir sure devam ettim orada ama okul ve irldeki bazi problemlerim yuzunden acikcasi biraz casual oynuyordum ve olusum da acikcasi baya bir sallantidaydi. Daha sonra irl arkadaslarimdan bir teklif geldi. Su anda birlikte oynadigimiz dunpeal ve neverexist Revolution a gecmislerdi. Bende acikcasi tbc basi ethemdeki paladine baya ozeniyordum. hatirlayanlar bilir tbc basi holy paladinini altin caglarindan biriydi. Sonuc olarak revolution da paladin olarak yeni bir isimle ( hotshot) horde a geri donmus oldum.acikcasi guilddeki 2 ya da 3. ayimdi tam hatirlayamiyorum;tbc nin ilk yaz ayi geldiginde Revoda bazi problemler yasandi bazi officerlari migrate edip baska guilde gectiler raid lider ve gmleri oyunu birakti.
ve giderkende benle dunpeal a officerlik teklif ettiler. Revoda kalan bir kac eski officerla birlikte acikcasi cok calistik ve guildi sunwell e kadar en ustte tasidik. Zamaninda emegi cok gecen ozellikle Glemrel, Vore, Dunpeal, Exented, Drerd e selamlar ederim
Bir sonraki yaza geldigimizde bizim mudurden ( karandin ) msg aldim. guildin tekrardan toparlandigini soyledi acikcasi uzun zamandir boyle birsey bekliyordum ve hep solemisimdir benim asil yuvan catastrophe dur diye. Kisa bir sure sonra bastan level kastik ve toparlandik. İlk olarak grim batolda tekrardan kurmustuk. Bir yandan guild icin eski arkadaslari toplamaya calisirken bir yandan da yeni uyelerimiz de oldu. Sadu olsun satta olsun Dana apo liste bole uzar gider. Bizim yanimizda kaldiklari ve bize renk kattiklari icin minnetarim. Tbc sonuna kadar guild hem uyelerin birbirine alismasi icin hem de wrath a hazirlik icin tum raid dungeonlari yapti. Baslangic dungeonlari mh vs falan bi sure raid liderlikte yaptim ara verene kadar.
Grim batoldaki bircok sorundan dolayi genjuros a olan free migrate le gecis yapti guild. Guild grim batoldayken biraz irl problemlerden dolayi oyuna ara verdim. Bu yuzden migrate de kalmisti.wrath basi oyuna geri dondugumde bazi arkadaslarin israri uzerine revoda bir sure oynadim ama aklimda yine catastrophe vardi ve sonrasinda yine migrateimi yaptim ve yuvama donus yaptim. Genjuros da 7-8 ay kaldiktan sonra serverin bize gore olmadigini dusunduk ve dunemaul a gecis yaptik. Açıkcası dunemaul a gecis bizim icin gercekten cok iyi oldu.
Bu yaz sonuna kadar raidlere devam ettim ama toc la birlikte artik 4 seneyi asan raid hayatima uzun sureligine ara vermeye karar verdim. Gerek isler gerek okul gerek makinanin artik beni degistir baskisi yuzunden su an baya casual takiliyorum ama her zaman bircok seyden cok sevdigim guildim icin elimden geleni yapmaya hazirim.
eha sozlerimi burda noktaliyorum ve oz gecmisleri bekliyorum

ilkkez applicationla iron edge başvurdum ve kabul edildim.. iron edge'den sonra ırkçılık ayrımcılık ve yalancılık puş*luk daha aklınıza gelebilecek her türlü hak sömürüsünden sonraki dramalardan sonra "braveheart" resimleriyle iron edgeden cıktım. geçtigimiz bahar ayındada hem güzel bir türk guildinde oynamanın özlemiyle hem eski yeni arkadaslar için catastrophea sözlü vaadli basvuruyla kabul edildim